Sreću u nesreći imao je Ante L. koji se u petak unajmljenim kombijem vraćao iz Düsseldorfa u München, gradu u kojem živi. Kako je otkrio za Fenix magazin, na kombiju su mu, dok je vozio autocestom, počele otkazivati kočnice, no pravi je šok doživio u automehaničarskoj radionici.

– Unajmio sam kombi u jednoj tvrtki i uputio se u okolicu Düsseldorfa kako bi preuzeo stroj težak 560 kg kojeg sam prethodno naručio. Put prema Düsseldorfu je prošao dobro, utovarili smo stroj i sutradan sam krenuo natrag prema Münchenu. Na autocesti kod Würzburga sam zamijetio kako nešto nije u redu s kočnicama. Smanjio sam brzinu jer je bila gužva na cesti, a onda je lijevi kotač blokirao. Osjetio sam kako je nešto puknulo u kombiju, kao da se nešto odlomilo. Stajao sam u gužvi na autocesti i nazvao ADAC. Ali njima je zbog gužve trebalo oko tri sata da dođu do mene. Naposljetku su pokupili kombi i odvezli ga u automehaničarsku radionicu u obližnje selo koje je bilo gotovo poplavljeno, jer je taj dan bilo jako nevrijeme. E tu sam doživio pravi šok – govori Ante koji je saznao kako problem nije bio samo u kočnicama, nego u cijelom kombiju.

– Radnici u automehaničarskoj radionici su podignuli kombi, a onda smo se svi šokirali. Kombi je bio toliko u raspadu da su mehaničari rekli kako je spreman za otpad. Cijelo dno mu je zahrđalo, a dijelovi samo što nisu otpali – govori Ante.

Mehaničar mu je rekao kako kombi nije u voznom stanju i nema nikakve šanse da s njim nastavi put. Pozvana je i policija koja će utvrditi sve činjenice.

– Policija je preuzela istragu i utvrđivat će kako i zašto je neispravan kombi iznajmljen i to za put od nekoliko sati, ispričao je Ante dodajući kako ne razumije kako je kombi prošao tehnički pregled. Papiri naime pokazuju kako je tehnički pregled obavljen prije nešto više od mjesec dana.

– Tehnički pregled je obavljen u Njemačkoj, odnosno u Münchenu. Govorim to da ne bi netko pomislio kako je kombi stigao iz Hrvatske ili Bosne i Hercegovine – priča Ante.

Stroj kojeg je kupio u Düsseldorfu je kući dovezao uz pomoć ADAC-a. Kaže, ovaj put nikad neće zaboraviti jer je mogao poginuti, a cijeli taj kaos na cesti je trajao 14 sati.

Izvor:fenix-magazin.de

error: Content is protected !!