Lana Pudar se danas vratila u Mostar s tri europske medalje koje je osvojila u Rimu, a u rodom gradu joj je upriličen doček.

Doček

Petnaestogodišnja Mostarka je na Europskom juniorskom prvenstvu u glavnom gradu Italije osvojila zlato na 100 metara delfin, te srebra u istoj disciplini na 50 i 200 metara.

Doček

Velika nada europskog plivanja je danas dočekana u blizini Gradske vijećnice u Mostaru gdje su je čekali sugrađani kako bi joj čestitali na velikom uspjehu. Pri dolasku dobila je gromoglasan pljesak, a u njenu čast pristigle su i mažoretkinje. Mladu plivačicu su, uz brojne građane, pozdravili gradonačelnik Mario Kordić, predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić, kao i veliki broj gradskih vijećnika te predsjednik Sportskog saveza, Senad Kevelj

Doček

“Veoma sam sretna, zadovoljna i ponosna zbog ovih medalja koje sam osvojila. Sada mi slijede Olimpijske igre u Tokiju, a tamo želim ući u polufinale. Ne mogu ništa obećati, ali ću sigurno dati sve od sebe za što bolji rezultat”, poručila je Lana.

Lana se zahvalila Mostarcima koji su je danas dočekali.

“Zahvaljujem se svima što ste došli, drago mi je što vas uveseljavam. Podrška ljudi mi mnogo znači, ali nadam se i boljoj podršci vlasti. Nadam se da će naš grad konačno dobiti bazen”, rekla je Pudar.

“Vrlo je važno da se izgradi bazen. Mostar ima 25-metarski bazen, ali nema od 50. I to je veliki manjak. Moram ići u Sarajevo i Banja Luku da se spremim. Zbog toga sam odvojena od obitelji i škole”, kazala je plivačica.

Kordić je kazao da je ovaj dan poseban za Mostar.

– Danas smo mi Mostarci preponosni. To nam je priuštila Lana sa svojim timom, a zahvalio bi se obitelji koja je puno toga uložila jer su uz skromne uvjete koje im daje Mostar iznašli snage i uradili veliku stvar. Tako ovih dana Mostar obara toplinske rekorde, a Lana evropske rekorde u plivanju, na čemu joj čestitam, kazao je Kordić.

Kordić , Marić i Kevelj su kazali da će se potruditi poboljšati uvjete za rad, kako za Lanu, tako i za druge sportaše.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!