“Sedam pripadnika GSS-a Ljubuški i osam pripadnika GSS-a Široki Brijeg sudjelovalo je jučer u potražnoj akciji za nestalom osobom E.J. (64) na području Bugojna. Akcija je obustavljena pronalaskom mrtve osobe u kasnim popodnevnim satima”, priopćeno je iz Uprave Civilne zaštite ZHŽ-a.

Uz spašavatelje iz Zapadno-hercegovačke županije, na terenu su bili i članovi stanica GSS HBŽ, GSS Žepče, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Busovača, GSS Bugojno, HGSS Čapljina, 12 pripadnika Policijske uprave Bugojno i Jedinice za podršku MUP-a SBŽ, te mještani.

U potrazi je sudjelovalo ukupno 64 ljudi, od čega 52 pripadnika gorskih službi spašavanja, navode iz Saveza gorskih službi spašavanja BiH.

Bugojanski portal Bug.ba danas je izvijestio kako je muškarac, čije je tijelo pronađeno jučer u Grabovičkom jezeru kod Jablanice, identificiran i utvrđeno je da se radi o 64-godišnjem Emiru Jusiću iz Bugojna za kojim se tragalo 10 dana otkako je prijavljen njegov nestanak.

Tijelo koje je plutalo jezerom, kako je rečeno, uočeno je u mjestu Poda, a akcija izvlačenja u kojoj su sudjelovali i jablanički vatrogasci trajala je od 15.15 do 17.15 sati.

error: Content is protected !!