Hrvatski tenisač Nikola Mektić, koji je u paru s Matom Pavićem osvojio Wimbledon u konkurenciji parova, stigao je sinoć kasno navečer u Zagreb.


Trenutačni svjetski broj jedan u parovima Mektić i Pavić osvojili su Wimbledon dvadeset godina nakon povijesnog uspjeha Gorana Ivaniševića.

Nikola Mektić odmah po dolasku u Hrvatsku je izjavio: – Ovo je za mene najveći uspjeh koji je moguće ostvariti. Sve nakon ovoga je bonus. Bilo bi malo nespretno reći da se osjećam kao da mi je pao kamen sa srca jer iza sebe već imam izvrsnu karijeru, ali jednostvano ovim naslovom dosegao sam svoj vrhunac te zato mogu reći da mi je na neki način pao teret s leđa jer sam napokon uzeo taj Grand Slam obzirom na rezultate koje sam imao. Stoga sam očekivao da bi bilo realno da se to dogodi. Sada se napokon to dogodilo te sam iznimno sretan. Očekujem da ćemo nastaviti istim ritmom te se i dalje nadam dobrim rezultatima.

U zračnoj luci Franjo Tuđman Mektića je dočekala predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

– Izuzetno smo ponosni i sretni da je ova titula došla u Hrvatsku. Osvojili su ju dva naša hrvatska igrača u Grand Slamu i to pogotovo Wimbledonu koji je jedan od najprestižnijih Grand Slamova. Ovo je jedan veliki poticaj i motivacija i za naše mlade igrače, ali i za Hrvatski teniski savez i za kompletan daljni rad. Svaki predan i marljiv trud se isplati i samim time ovaj rezultat je nešto što će tek s vremenskim odmakom Hrvatska znati prepoznati i cijeniti. Ovo je velika promocija za Hrvatsku i cijeli naš sport, rekla je Babić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!