Gost Dnevnika povodom wimbledonskog naslova Nikole Mektića i Mate Pavića bio je poznati teniski trener i bivši finalist Wimbledona u parovima Nikola Pilić.


Najbolji svjetski par ima 10 finala, osam naslova, a sad su osvojili i svoj prvi zajednički Grand Slam, Wimbledon….

– Oni su se sjajno našli, Pavić je ljevoruk, Mektić je desnoruk, imaju dva forhenda s obje strane, dopunuju se, igraju izvrsno, a jako, jako dobro igrali su i sinoć, to je jako dobro i za hrvatski sport i za hrvatski tenis. Igrali su izuzetno dobro i ja im čestitam od srca, svaka čast, počeo je razgovor sa Zrinkom Grancarić Pilić.

Je li ispravno odlučila kad je dodijelila poen hrvatskom paru?

– Argentinac je udario loptu kad još nije prošla mrežu i to je normalna stvar, ne možeš udariti loptu koja nije još prošla mrežu.

Što za tenisača znači osvojiti Wimbledon?

– To je krema na torti, Wimbledon je Wimbledon, on ima najveću tradiciju i tamo je takva organizacija da imaš respekt kad uđeš na teren broj jedan ili Centralni teren. Moraš biti psihološki stabilan, svi žele dobiti meč na Centralnom terenu, prijenos je uvijek u puno zemalja i to j je nešto najbolje što se može dogoditi.

Boro Jovanović i Pilić su 1962. godine izgubili finale parova u Wimbledonu…

– Možda smo mi imali šanse u trećem setu, ali nismo napravili “break”, no bili smo mladi igrači i za nas je to značilo jako puno. U ono doba su igrali malo drukčiji igrači, 1970. smo osvojili US Open, a protivnici su bili prvi i drugi igrač svijeta, na to sam ponosan, a danas imaš ljude koji se specijaliziraju za parove, tako se i ovi naši momci nadopunjuju i želim im sve najbolje na Olimpijskim igrama.

Što očekuje od njih u Tokiju?

– Zavisi, zadnjih 30 godina događale su se čudne stvari, no oni sigurno imaju vremena da se odmore i pripreme za cement, oni i na njemu mogu dobro igrati. Igraju jako dobar tenis i mislim da su prvi favoriti.

Bliži mu se 82. rođendan, igra li tenis svaki dan?

– Igra, svaki dan osim nedjeljom, zaključio je bivši hrvatski Davis Cup izbornik.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!