Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 81. redovito zasjedanje 13. i 14. srpnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (Ulica Kralja Petra I. br. 80).

Zasjedanje će započeti u utorak, 13. srpnja, u 9 sati pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

 Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka s proljetnog zasjedanja održanog u Mostaru i saslušati pojedina izvješća. Posebnu pozornost članovi BK BiH posvetit će djelovanju Caritasa Bosne i Hercegovine i pastoralu duhovnih zvanja. Biskupi će također biti upoznati s aktualnom situacijom o Mariji Zvijezdi u Banjoj Luci i s provedbom Sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

 Zasjedanje će završiti u srijedu, 14. srpnja, u 12 sati uobičajenom konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata. O zasjedanju će na konferenciji govoriti kardinal Puljić i mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki, navodi se. 

 Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale, 15. srpnja bit će euharistijsko slavlje u katedrali u 10 sati. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup Komarica.

 U utorak, 13. srpnja, u 19 sati u dvorani Biskupskog ordinarijata biskupi će, zajedno sa svim prisutnima, pogledati dokumentarni filma Udruge Nazaret pod naslovom “Stradanje župe Barlovci u vremenu od 1992. do 1995. godine”.

 U srijedu, 14. srpnja, u 19 sati biskupi će biti prisutni u katedrali sv. Bonaventure na koncertu na orguljama u izvedbi orguljaša zagrebačke katedrale Nevena Kraljića.

izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!