Županijski sud u Sarajevu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dužan isplatiti  Ademiru Spahiću, 10.852 KM odštete zbog nezakonitog otkaza 2016. godine, koji je potpisala Sebija Izetbegović, otkriva „Dnevni avaz“.

U odštetni nalog nije uračunata zatezna kamata počev od 30. svibnja 2017. godine, što znači da je odšteta mnogo veća koju KCUS mora isplatiti Spahiću.

U presudi je navedeno da  je nezakonita odluka o otkazu ugovora o radu Spahića zbog teže povrede radne obveze – zlouporabe bolovanja, pa se poništava taj akt i KCUS obvezuje da tužitelja vrati na poslove koje je obavljao prije donošenja odluke o otkazu u rujnu 2016.godine.

Istaknuto je da je KCUS Spahiću dužan nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 2.045 maraka, u roku od 15 dana.

Spahiću je otkaz uručen nakon što je u javnosti procurio audiosnimak prijetnji koje mu je, kako se čuje na snimku, uputila direktorica Izetbegović, a objavili su ga pojedini portali.

-Nemojte se igrati sa mnom. Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života – zaprijetila je tada Spahiću Izetbegović, nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan, da bi mu, potom, dala otkaz, objavili su mediji.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!