Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država upisali su i drugi uzastopni poraz na pripremama za Olimpijske igre.

Australija je u Las Vegasu bila bolja od SAD-a 91:83. Prije samo dva dana američki košarkaši izgubili su od Nigerije, a sada su poraženi i od raspoloženih Australaca koji su do slavlja stigli zahvaljujući preokretu u trećoj četvrtini koju su dobili s 32:18.

U posljednjoj dionici još su jednom poveli Amerikanci 82:80, no nisu dugo uspjeli zadržati to vodstvo.

Damian Lillard postigao je 22 koševa za SAD, a Kevin Durant dodao je 17. Patty Mills s 22 predvodio je Australiju, od čega 10 koševa u posljednjoj četvrtini. Joe Ingles postigao je 17 poena.

Amerikanci još nisu u kompletnom sastavu za Tokio, nedostaju im Devin Booker, Khris Middleton i Jrue Holiday koji igraju NBA finale.

Izbornik SAD-a Greg Popovich smatra da je do poraza došlo do umora.

– Neki igrači trebaju dobiti natrag svoje noge i pronaći ritam. Ostajemo ustrajni u procesu, rekao je Popovich.

Ovo je već drugi put u posljednje dvije godine da je reprezentacija pod vodstvom Gregga Popovicha doživjela dva uzastopna poraza. Prvi put se to dogodilo na Svjetskom prvenstvu 2019. u Kini, gdje su u četvrtfinalu izgubili od Francuske, a potom su poraženi i od Srbije u razigravanju od 5. do 8. mjesta.

Na turniru u Tokiju će američka reprezentacija pokušati nastaviti zlatni olimpijski niz koji su ostvarili pod izborničkim vodstvom Mikea Krzyzewskog, započet 2008. u Pekingu osvajanjem prvog od tri uzastopna zlatna odličja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!