Ovogodišnji pobjednik drugog po redu imotskog triatlona „Red-Blue-Green Lake“, koji spaja tri imotska jezera je Ljubušak Andrej Vištica, koji je u vremenu 1:13:25 istrčao ovu izrazito zahtjevnu stazu, koja se protezala i samim centrom Imotskog, a time i zahtjevnim stepenicama do samog cilja na Topani.

Bilo je to za gledatelje više od 2 sata dobre zabave i uzbuđenja. Red plivanja, trčanja, biciklizma i iščekivanja sudionika.

Evo što je za 021portal rekao Andrej Vištica nakon same utrke, koja je ove godine po prvi put imala međunarodni karakter.

  • Jedinstvena utrka zbog ovog predivnog ambijenta i sigurno utrka koja ima perspektivu. Staza je stvarno super. Većina tih sprint triatlona su monotoni i jednolični, vozi se po nekoj cesti gore-dolje, a ovo je stvarno u jednom predivnom ambijentu. Teška je staza, posebna i vjerujem da dosta ljudi dijeli moje mišljenje da se za ovu utrku isplati potegnuti i doći iz daljih krajeva- kazao je Vištica.

Na pitanje možemo li ga se i sljedeće godine očekivati na ovoj utrci u Imotskom, Vištica je izrazio optimizam.

  • Rado ću se vratiti, ako to uspijem uskladiti s ovim međunarodnim obvezama.

Na utrci su među ostalim sudjelovali natjecatelji iz: Poljske, Belgije, BiH, pa i Meksika, a hrvatskih predstavnika je bilo od Osijeka do Dubrovnika.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Dejan Patrčević iz TK Samobor, a treće Marin Koceić (TK Swibir).

Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Poljakinja Sabina Rzepka (BK Primošten), s vremenom 1:32:14 ispred drugoplasirane Made Žeravica (TK Dubrovnik) i trećeplasirane Nives Šimić (TK Swibir).

Nagrade pobjednicima uručila je dogradonačelnica Imotskog Anamarija Radeljić.

TEKST: DARKO LONČAR / 021portal / Radio Ljubuški
FOTO: KREŠIMIR LONČAR, DARKO LONČAR

error: Content is protected !!