U ponedjeljak su nogometaši Dinama otputovali u Reykjavík na uzvratnu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka protiv Valura, a trener Damir Krznar najavio je da će Modri krenuti autoritativno, onako kako to Dinamu dolikuje.

– Krenut ćemo autoritativno, onako kako to Dinamu dolikuje. Momčad je raspoložena, željna nogometa i nadam se da će potvrditi ono što smo propustili u prvoj utakmici, a to je siguran prolaz u sljedeće pretkolo. Mislim da ćete se svi složiti s tim da je i u prvoj utakmici bila vidljiva razlika u kvaliteti, ali isto tako se pokazalo da momčadi koje pokažu veliko srce i nikad ne odustaju mogu nadoknaditi manjak u kvaliteti. To je Valur napravio u Zagrebu, izjavio je, kako prenosi internetski portal Dinama, trener Damir Krznar i dodao: 

– Moramo uzvratu pristupiti studiozno, s velikom energijom i željom, onakvom kakvu je Valur pokazao u Zagrebu. U tom će slučaju naša kvaliteta doći do izražaja.

 Igrači Dinama su prije pet dana vodili 3-0 i imali su penal za povećanje vodstva, ali ga nisu iskoristili, a onda su u čudnoj završnici, u 88. i 89. minuti, primili dva gola pa sada u Island putuju sa minimalnom prednošću (3-2).

 Na put u Island su krenuli i igrači koji su imali reprezentativne obaveze.

– Moramo biti ozbiljni, velik je ulog u pitanju. Mi svakoj utakmici pristupamo ozbiljno jer time pokazujemo i poštovanje prema vlastitoj momčadi. Tražimo standardizaciju udarnog sastava i u tom smislu počinjemo već na Islandu, rekao je Krznar.

U ovakvim utakmicama uvijek postoji opasnost od tzv. “zalutalog metka”, odnosno pogotka koji bi utakmicu odveo u neželjenom pravcu.

 – Nema panike, jer u nogometu je sve moguće. Možete primiti pogodak rano ili u kasnijoj fazi susreta, ali je bitno ostati koncentriran na zadatke, pojedinačne i momčadske, kazao je Dinamov trener.

 Uzvratna utakmica Reykjaviku na rasporedu je u utorak u 22.00 sata po hrvatskom vremenu, a igrat će se na umjetnoj travi.

 – Nogomet se igra u svim uvjetima, igrači su adaptirani na sve njih. Jedan trening na Islandu je dovoljan da se prilagodimo, a trenirali smo i u Maksimiru jedan dan na umjetnoj travi. Neće tu biti problema, dodao je Krznar.  

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!