Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjeluje na 4. sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU – BiH u svojstvu člana Stalnog izaslanstva BiH pri Vijeću za stabilizaciju i pridruživanje BiH.

Sastanak je održan 13. srpnja u Bruxellesu, a čine ga  članovi Vijeća Europske unije i članovi Europske komisije zajedno sa predstavnicima Vijeća Ministara BiH. Izaslanstvo  Bosne i Hercegovine za ovaj sastanak predvodi predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, a u kojem je uz ministra pravde Josipa Grubešu i ministrica vanjskih poslova  Bisera Turković.

Sastanak predvodi   visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost  i potpredsjednik Europske komsije Josep Borrell. Tijekom  sastanka se  raspravljalo o odnosima u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja, posebno o pretpristupnom procesu s obzirom na izvještaj Komisije za 2020.  godinu, a naglasak je bio na političkim i ekonomskim kriterijima, pravnoj stečevini i pretpristupnoj pomoći. Sudionici sastanka raspravljali su i o trenutnom stanju provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!