Na obnovljenom igralištu OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji održano je drugo izdanje Gem Set Hrvatska, sportskog spektakla u organizaciji Zaklade Marin Čilić, koji je na jedan dan okupio trofejne hrvatske sportaše.

Nakon cjelodnevnoe teniske borbe na koncu su slavili Marin Čilić Luka Modrić koji su pobijedili Ivana Dodiga i Ivana Perišića sa 15-12.Humanitarno – sportski spektakl “Gem Set Hrvatska” projekt je koji okuplja najpoznatije sportaše i sportašice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igrališta za djecu i promocije važnosti bavljenja sportom od najranije dobi.Nakon spektakularnog prvog izdanja na Šalati 2019. godine, Zaklada Marin Čilić drugo izdanje ovog jedinstvenog događanja je organizirala u Petrinji, gradu koji je prije šest mjeseci pogodio razoran potres.

Marinu su se pridružili brojni sportaši i sportašice kako bi zajedno prikupili sredstva za izgradnju dva sportska igrališta za djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i kako bi poručili mladim Petrinjcima i njihovim vršnjacima diljem Hrvatske koliko je redovna tjelovježba bitna za njihovo zdravlje. Prvo igralište je već obnovljeno u Petrinji, a drugo će biti izgađeno u Hrvatskoj Kostajnici.Osim Čilića u Petrinji su nastupili kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i njegovi suigrači iz reprezentacije Ivan Perišić i Mateo Kovačić.

Bivši “vatreni” Mario Mandžukić, zatim tenisači Borna ĆorićMate DelićDonna VekićIvan DodigJelena Kostanić Tošić i Patrik Jurina, rukometaš Luka Cindrić, odbojkašica Nikolina Božićević, odbojkaš Tsimafei Zhukouski, vaterpolist Franko Lazić.Sportaši su podijeljeni u dvije skupine koje su simbolično nazvane “Petrinja” i “Hrvatska Kostajnica”, a samu završnicu osigurala su po dva najuspješnija para iz svake skupine.

U prvom polufinalu Ivan Perišić i Ivan Dodig su pobijedili Donnu Vekić i Matea Kovačića sa 16-14, nakon što su gubili 4-9.– Bilo je napeto, ponosna sam na partnera, kazala je Donna dok je Kovačić dodao: “Bilo je super, zabavno. Nama je zadovoljsto i čast biti ovdje kako bi pomogli u ovom humanitarnom projektu.”


U drugom polufinalu, koji je bio repriza finala iz 2019. igrali su Mario Mandžukić i mladi tenisač Patrik Jurina, te Marin Čilić i Luka Modrić. Ovoga puta slavili su Marin i Luka sa 15-11 uzvrativši za poraz sa Šalate.

– Znali smo da će biti težak meč. Već dvije godine su “napaljeni” na nas, kazao je Mandžukić sa smiješkom nakon poraza.

– Međutim, znamo zbog čega smo ovdje, zbog djece. Ova akcija je fenomenalna, dodao je Mario.

Uoči finala odigran je i revijalni malonogometni susret. S jedne strane igrali su Perišić i Dodig, te odbojkašica Božičević, a s druge Kovačić, Čilić i Ćorić. No, priliku su dobili u svi ostali sportaši koji su sudjelovali u ovom projektu.

U finalu smo gledali okršaj Modrića i Čilića i dvojice Ivana, Perišića i Dodiga. Perišić i Dodig su poveli 5-0, imali su i 10-5, ali su na kraju slavili Luka i Marin sa 15-12.

– Malo je trema uzela svoje, nije lako igrati među tenisačima. Skrati se ruka, kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.– Hvala svima koji su došli, mi smo se zabavili, no najviše nas veseli što ovo ostaje djeci, kazao je Čilić.

– Sama ideja o pokretanju zaklade je trajala dugo u meni, a iz ideje je najteže prijeći u realizaciju. Nije jednostavno otvoriti i voditi zakladu, no presretan sam što sam otvrio zakladu. Imali smo već nekoliko vrhunskih projekata, uz sportske stipendije, do ovog projekta Gem Set Hrvatska za koji se nadam da će ići dugi niz godina. Svi sportaši koji dođu jedva čekaju ponovo se vratiti, naglasio je Čilić.Uvjetovano nužnim epidemiološkim mjerama, koje su stupile na snagu od 1. srpnja 2021, ulaz na sportski dio događanja, bio je moguć samo uz kupljenu ulaznicu te predočenje EU digitalne COVID potvrde. Za one posjetitelje koji nisu u mogućnosti osigurati COVID potvrdu, organizirano je besplatno antigensko testiranje.

Donirati se može i uplatom na račun humanitarne akcije HR8223600001502937361 ili pozivom na telefonski broj 060 9004 (cijena poziva iznosi 6,25 HRK (s PDV-om).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!