Napadač engleske reprezentacije Marcus Rashford rekao je da mu je žao zbog promašaja jedanaesterca u finalu Eura gdje je njegova momčad poražena od Italije na Wembleyju, ali “nikad se neće ispričati zbog onog što jest” nakon što su Jadon Sancho, Bukayo Saka i on rasistički vrijeđani od dijela navijača.

Njegov mural u rodnom gradu Withingtonu išaran je rasističkim porukama, a kasnije je prekriven porukama podrške.

– Osjećam se da sam sve iznevjerio. Mislim da sam imao manjak samopouzdanja kada sam krenuo pucati penal. Pokušao sam uštedjeti malo vremena dugim zaletom, ali rezultat naravno nije bio ono što sam želio. Razmišljam o tome – prošlo je 55 godina. Jedan penal. Njih pogađam u snu. Zašto sada nisam uspio? Sve što mogu reći je da se ispričavam – volio bih da je sve drugačije, napisao je Rashford u emotivnom obraćanju.

– Pozdravljam svoje suigrače i zahvaljujem im se na podršci. Naše zajedništvo je neslomljivo. Ovo je naš zajednički rad – moj uspjeh je tvoj uspjeh. Mogu uvijek prihvatiti kritiku – da je moj penal bio loš, da je trebao biti precizniji, ali neću se ispričati za ono što sam i za to odakle sam potekao. Nikada se nisam ponosnije osjećao nego kada sam nosio dres engleske reprezentacije dok me je moja obitelj podržavala zajedno sa desetinama tisuća navijača, dodao je Rashford.

– Cijeli život me kritiziraju – je li to zbog boje kože ili, u posljednje vrijeme, zbog toga kako biram provoditi svoje vrijeme kada nisam na terenu. Ja sam Marcus Rashford. Imam 23 godine i rodom sam iz Withingtona i Wythenshawea – južni Manchester. Nemam ništa drugo osim toga. Hvala vam svima na lijepim porukama podrške. Vratit ću se jači. Vratit ćemo se jači, zaključio je svoju poruku Rashford.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!