Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su u suradnji sa Upravom policije Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije (MUPSBŽ), te pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SBŽ, započeli aktivnosti na realizaciji operativno-taktičke akcije kodnog naziva „Phoenix” radi dokumentiranja kaznenih djela – udruživanje radi činjenja kaznenih djela, a u vezi s kaznenim djelima – nedozvoljena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga, krivotvorenje isprave i lihvarstvo.

U sklopu tih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Travniku, na području općina Novi Travnik, Nova Bila i Vitez, izvršeni su pretresi stambenih objekata na sedam lokacija, te je lišeno slobode pet osoba, inicijala Z.Č. (1962.), F.G.G. (1971.), G.J. (1978.), N.B. (1976.) i Š.V. (1963.).

Osumnjičeni su odranije poznati policijskim i pravosudnim organima kao višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge „kokain“, „amfetamin“ i „cannabis sativa L“, te oružje, municija i drugi predmeti koji potiču, ili se dovode u vezu sa spomenutim kaznenim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama FUP-a u Travniku, te će u zakonskom roku biti predane na dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva SBŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz FUP-a.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!