Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv 18-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u Klisu u kojoj je u svibnju poginuo 20-godišnji putnik iz njegova automobila, a 21-godišnjak je teško ozlijeđen, doznaje se u odvjetništvu.

Okrivljenog mlađeg punoljetnika tužiteljstvo tereti se da je 14. svibnja oko 21,40 sati u Klisu, vozio automobil renault laguna splitske registarske oznake sjevernom kolničkom trakom Ulice Iza Grada, bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem 1,91 g/kg alkohola, zbog čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene. Osim toga, vozio je 116 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 40 km/h.

“Zbog psihofizičkog stanja u kojem je bio i brzine kojom je upravljao vozilom, dolaskom do oštrog zavoja u lijevo, izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio izvan sjevernog ruba kolnika i s desnom bočnom stranom vozila udario u ogradni zid te se odbio na suprotnu stranu kolnika i prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio teretnog vozila marke Iveco koje je bilo parkirano na betonskom proširenju s južne stane kolnika.

Uslijed udara je 21-godišnji putnik u njegovom vozilu zadobio osobito tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu, dok je drugi putnik (20) u vozilu zadobio mnogostruke teške tjelesne ozljede uslijed kojih je odmah i preminuo”, piše u optužnici.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu u optužnici je predložilo da se protiv okrivljenog mlađeg punoljetnika produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od 15. svibnja 2021. s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!