U akciji gašenja požara koji je u poslijepodnevnim satima izbio u Fabrici za proizvodnju plastike u brčanskom naselju Pirometal, ozlijeđeno je više osoba od kojih je 10 vatrogasaca, javlja RTRS.

U brčanskom naselju Pirometal, u fabrici za proizvodnju plastike danas je izbio požar, a na mjestu događaja su upućene vatrogasne i policijske ekipe “Na mjesto požara su izašli policijski službenici koji su prikupili obavještenja da je vatra najvjerovatnije izbila u kontejneru koji se nalazio u krugu firme”, kazala je za Srnu glasnogovornica policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Navela je da je policija prijavu o požaru zaprimila u 17:21 sati, te da je odmah nakon prijave obaviješten Dežuri centar za obavještavanje i osmatranje iz kojeg je potvrđeno da su na mjesto požara već upućeni vatrogasci. Ona je dodala da policija Brčko distrikta preduzima intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, te da će više detalja priopćoto nakon što požar bude stavljen pod kontrolu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!