Hrvatski nogometni prvak Dinamo plasirao se u 2. pretkolo Lige prvaka nakon što je u uzvratnom susretu prve runde natjecanja u Reykjaviku pobijedio Valur sa 2-0 potvrdivši 3-2 pobjedu iz prve utakmice.

Golove za “Modre” zabili su Luka Ivanušec u 31. minuti, te Mislav Oršić u 89. minuti.

Dinamo je prošlog tjedna u Zagrebu pobijedio sa 3-2 nakon što je imao 3-0 i kazneni udarac u 82. minuti kojeg Arijan Ademi nije realizirao nakon čega su gosti zabili dva gola u posljednjih pet minuta utakmice.

Ovoga puta “Modri” nisu dozvolili još jednu “dramu”. Premda nisu briljirali, prolaz niti jednog trenutka nije bio upitan.

U drugom pretkolu Dinamo će igrati protiv ciparske Omonije. Prva utakmica je u Zagrebu idućeg tjedna, a uzvrat u Nikoziji.

Nakon što je u prvom susretu bio oslabljen neigranjem reprezentativaca, Damir Krznar nije želio ništa riskirati pa su od prve minute u sastavu bili Mislav OršićBruno Petković i Luka Ivanušec. Zanimljivo, priliku je dobio i Švicarac Francois Moubandje, koji do sada nije bio u planovima “Modrih”, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Alanyasporu.

Prvih pola sata prošlo je bez uzbuđenja, Dinamo je dominirao, ali nije bilo konkretnosti u završnicu. Prvu priliku Dinamo je imao u 29. minuti kada je s ruba kaznenog prostora pucao Petković, ali je islandski vratar obranio.

Samo dvije minute kasnije hrvatski prvak je poveo. Majer je uposlio Ivanušeca koji je kroz noge gurnuro loptu posljednjem igraču domaće obrane, a potom izašao sam pred Hannesa Halldorssona i mirno zabio.

U 36. minuti udarac je okušao Jakić, ali bez uspjeha. Isti je igrač zaprijetio i u 42. minuti, ovoga puta je pucao glavom, ali bez uspjeha.

Prvu pravu priliku Valur je imao u 50. minuti. Vall je primio loptu i malo iskosa pucao, ali neprecizno. U 67. minuti iz daljine je zaprijetio Heimisson, ali ravno u Dinamova vratara. Samo minutu kasnie Valur je imao najbolju priliku na utakmici.

Sigurdsson je iz blizine puicao, no Zagorac je obranio.

Dinamov vratar se istaknuo i u 72. minuti kada je iz slobodnog udarca zaprijetio Kohler, ali je Zagorac sjajno obranio.

Sve dvojbe oko pitanja pobjendika razriješio je Oršić u 89. minuti nakon odličnog Kastratijeva dodavanja.

90′ Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade

89′ Izlazi strijelac Oršić, a ulazi Menalo

89′ GOOOOL za Dinamo. Zabija Oršić nakon asisitencije Kastratija

83′ Izlazi Tryggvason, a ulazi Smarason

80′ Izašao je Heimisson, a ušao Ormarsson. Izašao je i Köhler, a ušao Haukur Sigurdsson

73′ Nakon kornera Gavranović odlično puca glavom, ali Haldorsson uspijeva prebaciti loptu preko grede za novi udarac iz kuta modrih

71′ Ulazi Kastrati umjesto Majera te Gavranović umjesto Petkovića

70′ Köhler odlično puca iz slobodnjaka, ali Zagorac još bolje vadi loptu iz rašlji. Odlična parada golmana Dinama

68′ Zagorac spašava izjednačenje. Dvojica Islanđana ostali su sami “kao duhovi” na pet metara od gola, ali vratar Dinama fantastično brani

63′ Pedersen ulazi umjesto Hjaltesteda, a Adolphsson umjesto Larussona

58′ Promjene kod Dinama. Izašao je Jakić, a ušao Franjić. Ivanušeca je zamijenio Mišić

51′ Dobra prilika za Valur. Vall je primio loptu na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ali pucao je iznad gola

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

45+1′ Završilo je prvo poluvrijeme. Dinamo vodi i potpuno kontrolira situaciju na terenu.

36′ Dobro poteže Majer iz prve, ali ravno u vratara Valura

31′ GOOOOL za Dinamo, Majer je proigrao Ivanušeca, on jednom braniču Valura gura loptu kroz noge, a onda ulazi u kazneni prostor i zabija pored nemoćnog Haldorssona

29′ Dobro je Petković pucao s nekih 18 metara, ali Haldorsson krajnjim naporom brani

28′ Lovro Majer je iz solidne pozicije, s nekih 12 metara od gola, pucao, ali lopta je otišla iznad prečke. Ostaje početnih 0:0

22′ Prošlo je pola prvoga poluvremena. Dinamo ima nekakvu dominaciju, ali ništa konkretno nisu napravili.

7′ Na Islandu je inače vrlo hladno, tek 11 stupnjeva

6′ Prvi pokušaj Dinama. Puca Mislav Oršić, ali lopta odlazi malo iznad vratiju

1′ Počela je utakmica. Dinamo je bitno jači u odnosu na prvu utakmicu, priključili su se Vatreni Ivanušec, Oršić i Petković

0′ Čeka se početak utakmice u Reykjaviku

Uoči utakmice:

Podsjetimo, modri zbog nacionalnog koeficijenta ove sezone moraju igrati i prvo pretkolo, pa će tako večeras s Valurom, u “noćnom terminu” od 22 sata, odigrati revanš.

Prošloga tjedna Dinamo je pobijedio 3:2, ali trebala je to biti puno uvjerljivija pobjeda. Imala je ekipa Damira Krznara 3:0 i kazeni udarac koje nije uspio realizirati Arijan Ademi, da bi onda Islanđani šokirali s dva pogotka u 88. i 89. minuti.

Dobra vijest, ako to možemo tako nazvati, jest činjenica da od ove sezone u europskim natjecanjima više ne vrijedi pravilo pogotka u gostima što znači da bi, primjerice u slučaju da Valur dobiije utakmicu 1:0, igrali se produžeci.

– Krenut ćemo autoritativno, onako kako to Dinamu dolikuje. Momčad je raspoložena, željna nogometa i nadam se da će potvrditi ono što smo propustili u prvoj utakmici, a to je siguran prolaz u sljedeće pretkolo, poručio je u najavi utakmice trener Damir Krznar. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!