Kako je Hrvatski paraolimpijski odbor dobio od World Para Athletics 23. lipnja obavijest o dodijeljenoj još jednoj kvoti za nastup paraatletičara na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju, Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora imenovao je danas za evidentnog kandidata Zadranina Vladimira Gašpara.

Gašpar (30)  će nastupiti po prvi put na paraolimpijskim igrama u bacanju koplja kategorije F41.

Član je AKOI Fortius iz Zadra, državni je rekorder u bacanju koplja, diska i kugle. Na WPA Europskom prvenstvu održanom u Berlinu 2018. godine Vlado je osvojio brončanu medalju u bacanju koplja, a u istoj disciplini osvojio je srebro na WPA Europskom Prvenstvu Bydgoszcz 2021.

– Za mene moj prvi nastup na paraolimpijskim igrama je ostvarenje dječačkog sna. Treniram od kad znam za sebe. Kada sam odrastao i vidio da ja to mogu samo je bio čas kada će to neko vidjeti i cijeniti moj trud i zalaganje. Normalno je da ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji plasman i da ću se vratiti u Hrvatsku ili ti ga moj Zadar s medaljom, rekao je paraolimpijac Vladimir Gašpar.

Izbornik Damjan Sedić sumirao je odlazak paraatletičara u Tokijo:

– Hrvatska paraatletska reprezentacija nastupit će na Paraolimpijskim igrama u Tokiju s dvije paraatletičarke i osam paraatletičara. Kvalifikacijski period bio je izrazito težak i neizvjestan zbog primjene novih kvalifikacijskih kriterija te situacije s pandemijom COVID-19, tako da od srca čestitam svim sportašima i sportašicama koji su izborili nastup na Paraolimpijskim igrama, naglašava Sedić i najavljuje svoja očekivanja od nastupa u Tokiju  Svi reprezentativci visoko su pozicionirani na Svjetskim tablicama, a ne sumnjam niti u njihovu visoku motiviranost, tako da očekujem odlične rezultate. Medalje je teško prognozirati ali malo navijački očekujem tri do četiri medalje, zaključio je izbornik Damjan Sedić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!