Veleposlanik Dimitrios Papandreou službeno je danas uručio donaciju grčke vlade Bosni i Hercegovini od 120.000 AstraZeneca cjepiva protiv Covid-19, priopćeno je iz grčkog veleposlanstva u BiH.

Donacija je uručena u prisustvu ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankice Gudeljević i pomoćnika ministra za zdravstvo u tom ministarstvu dr. Dušana Kojića. To je dodatak financijskoj pomoći za tri klinička centra u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar i Banja Luka) u ukupnom iznosu od 130.000 USD dodijeljenih neposredno nakon posjeta grčkog ministra vanjskih poslova Nikolaosa Dendiasa u ožujku 2021. godine, kao znak solidarnosti u našoj zajedničkoj borbi protiv pandemije.

Grčka je uvijek pridavala veliku važnost lokalnoj zajednici i stoga se usredotočila na postdejtonski oporavak zdravstvenog sektora u Bosni i Hercegovini pomažući financijski rekonstrukciju triju glavnih bolnica u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar, Istočno Sarajevo), priopćeno je iz Veleposlanstva Republike Grčke u BiH.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!