Nogometaši Dinama plasirali su se u 2. pretkolo Lige prvaka nakon što su uzvratnom susretu prve runde natjecanja u Reykjaviku pobijedili Valur s 2-0 potvrdivši 3-2 pobjedu iz prve utakmice.

– Možemo biti zadovoljni, cilj smo izvršili, slijedi nam druga runda kvalifikacija, Omonia Cipar. Sada prebacujemo fokus na tu utakmicu, a prije toga i na početak HNL-a, dakle Slaven. Ova utakmica – mirno, rutinirano, opet u nekim trenucima s crnim rupama, ali s obzirom na početak, sve je to razumljivo, uglavnom, sve u svemu – zadovoljni, rekao je trener Dinama Damir Krznar nakon utakmice.

Nije to bila potpuna dominacija i opsada gola kao u prvom susretu na Maksimiru.

– S obzirom na Valur koji je čvrsto stao u blok bez želje da se otvara, zagustili su redove, i to na ovoj umjetnoj travi koja usporava i otežava igru. Bili smo strpljivi, a nakon 1:0, stvar je bila riješena, rekao je Krznar te dodao:

– Stvorili su neke šanse našim greškama, a na tomu ćemo trebati raditi. Nije nas ništa koštalo i idemo dalje.

U drugom pretkolu Dinamo će igrati protiv ciparske Omonije.

– Mnogo ozbiljniji protivnik, neugodan, koji je prošle godine bio u Europskoj ligi. Morat ćemo biti na većem nivou, rekao je Krznar te najavio da će protiv Slaven Belupa na otvaranju izvesti kombiniranu momčad.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!