Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević održao je danas konferenciju za medije u Splitu, na stadionu u Parku mladeži. U petak putuje u Zagreb odakle će u subotu krenuti prema Japanu na svoje druge Olimpijske igre. Spreman i motiviran da u Tokiju ostvari rezultat karijere.

– Idemo u Tokio s ciljem da uđem u finale, to je osnovna želja. Sezona je do sada bila uspješna, zadovoljan sam rezultatima i formom pa s optimizmom gledam prema Olimpijskim igrama. Najvažnije je da putovanje prođe bez problema, da ostanemo negativni na Covid i dođemo na natjecanje bez problema. Svi znate koliko problema sport ima s pandemijom, nadamo se da mi nećemo imati problema, istaknuo je Mihaljević.

Za početak će biti u Kagawi zajedno s ostatkom atletske reprezentacije, a 30. kolovoza ulazi u Olimpijsko selo .

– Dobro smo trenirali, iza sebe imam nekoliko vrlo dobrih tjedana i nadam se da ću nastaviti u tom ritmu. Najvažnije su kvalifikacije 3. kolovoza, treba biti maksimalno koncentriran za taj dan jer mogu biti komplicirane. Imate samo tri hica, a konkurencija je užasno velika. Kugla je vrlo jaka disciplina, mnogo je kandidata za medalje i biti među 12 ljudi u finalu bio bi veliki uspjeh. Naravno, moje ambicije su najveće, želim baciti najbolji rezultat, želim prebaciti 22 metra. Pa ćemo vidjeti što će mi to donijeti. Nema u kugli pravila, medalje su se znale osvajati s 21 metar, ali nekad je i 22.50 bilo malo, dodao je Mihaljević.

Uz njega će u Tokiju biti trener Marko Mastelić, mladi stručnjak koji je trenirao Stipu Žunića.

– Filip je spreman, dobro je radio, sve što smo planirali smo napravili. Ima dobar kontinuitet rezultata, ustalio se preko 21 metar i još ima vremena za napredak. Želja nam je da nastavimo pomicati granice, da postane prvi Hrvat koji je prebacio 22 metra. To bi bio izuzetan rezultat, rekao je Mastelić, trener u splitskom ASK-u.

Proteklih je dana Mihaljević trenirao u Splitu, imao je potpuni mir i odlične uvjete u svom ASK-u.

 – Moram zahvaliti Klubu i Savezu na potpori i podršci, imali smo sve što nam treba, radili smo dobro na Parku mladeži. Svakom sportašu je važno biti miran na treninzima i natjecanjima, a mi smo to imali, dodao je Mihaljević.

U ime atletskog kluba ASK Mihaljevića i njegova trenera na put u Japan ispratio je Goran Vuković, novi predsjednik kluba koji je prije dva tjedna naslijedio dugogodišnjeg predsjednika Ivana Veštića.

– ASK je stabilan i uredan klub, preuzimamo ga u vrlo dobrom stanju na čemu moram zahvaliti bivšem predsjedniku Ivanu Veštiću. Naši planovi su jasni, želimo napraviti nekoliko koraka naprijed, modernizirati klub, pokrenuti nove projekte i postati najbolji atletski klub u Hrvatskoj. Siguran sam da to možemo, a vrlo smo ponosni i počašćeni što u našem klubu imamo Filipa Mihaljevića, izuzetnog atletičara i sportaša. On će i dalje imati našu punu podršku, od sveg srca mu želimo sreću u Tokiju i da tamo ostvari najbolji rezultat, istaknuo je Vuković, i sam nekadašnji atletičar, bacač koplja iz splitskog ASK-a.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!