Sacha Baron Cohen pokrenuo je pravni postupak protiv američke firme koja prodaje kanabis, pošto je iskoristila njegov lik Borata na reklami u Massachusettsu, SAD.

U tužbi se kaže da Baron Cohen nikada nije koristio kanabis i kako ne bi reklamirao drogu ni za kakav novac.

Izmišljeni kazahstanski novinar, kojeg u filmu igra britanska zvijezda, pojavio se u reklami koja promovira kanabis uz njegovu krilaticu “It’s Nice!”.

Traži odštetu od najmanje devet milijuna dolara.

U postupku pokrenutom u ponedjeljak u Massachusettsu, kompanija “Solar Therapeutics” optužuje se za kršenje autorskih prava i lažno oglašavanje.

Odvjetnik Baron Cohena navodi da se kompanija kockala koristeći glumca i satirični lik, misleći da to nikada neće vidjeti.

Predstavnik glumca objašnjava da Baron Cohen ne vjeruje da je kanabis, koji je ilegalan u velikom broju američkih država, “zdrav izbor”, a također navodi da glumac nikada nije reklamirao nijedan proizvod u Velikoj Britaniji ili SAD-u.

“Reklamama ne želi slabjeti svoj glumački kredibilitet, ni onaj ozbiljnog društvenog aktiviste, odbio je i četiri milijuna dolara vrijednu reklamu za automobil”, dodao je.

“Kanabis ostaje kontroverzan proizvod koji Baron Cohen nije zainteresiran da podrži, promiče ili reklamira”, piše u tužbi.

“Osim toga Baron Cohen je rođen u ortodoksnoj židovskoj obitelji; on je tradicionalni židov i ponosan je na svoje kulturno naslijeđe. Ne želi biti umiješan u ovu polemiku”, stoji u tužbi.

PIŠE MIRJANA RAŠEVIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!