U povodu informacija koje su objavljene u pojedinim medijima, a u vezi sa vjerodostojnošću javnih isprava prof. dr. Sebije Izetbegović vezanih za postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Univerzitet u Sarajevu je priopćio da djeluje u skladu sa Planom integriteta Univerziteta u Sarajevu kojim se predviđaju mjere i aktivnosti pravne i praktične prirode u cilju otklanjanja nepravilnosti uzrokovanih svim pojavnim oblicima korupcije, neetičkog i neprofesionalnog ponašanja.

 – U tom smislu, a u vezi sa potpunim rasvjetljavanjem činjenica koje su se pojavile u javnosti u vezi sa ovim slučajem Univerzitet u Sarajevu je aktima od 25. svibnja i 3. lipnja ove godine upućenim prema Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu nastojao ostvariti uvid u dokumentaciju iz službene evidencije Medicinskog fakulteta, vezanu za sticanje statusa studenta postdiplomskog studija prof. dr. Sebije Izetbegović – navodi se u priopćenju.

Utvrdivši da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu nije u posjedu potpune dokumentacije, kako se dodaje,  Univerzitet u Sarajevu se 4. lipnja ove godine, a u cilju osiguranja transparentnog odnosa Univerziteta u Sarajevu prema javnosti i cjelokupnoj društvenoj zajednici, obratio Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa molbom za dostavu javnih isprava iz službene evidencije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i molbom o potvrdi vjerodostojnosti indeksa prof. dr. Sebije Izetbegović, a koji je ranije dostavio Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

 – Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je 2. srpnja ove godine dostavio odgovor Univerzitetu u Sarajevu koji je dostavljen nadležnim institucijama na dalje postupanje. Dalje djelovanje Univerziteta u Sarajevu u ovom slučaju bit će određeno postupanjem i nalozima nadležnih institucija – priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!