Facebook ne poduzima dovoljno da zaustavi širenje lažnih tvrdnji o covidu-19 i cjepivima, izjavila je u četvrtak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Facebook, koji je vlasnik i Instagrama i WhatsAppa, mora više raditi na uklanjanju netočnih informacija o cjepivima sa svoje platforme, kazala je Psaki.

Glasnogovornica Bijele kuće tvrdi da je 12 ljudi odgovorno za gotovo 65 posto antivakserskog dezinformiranja na društvenim mrežama.

Riječ je o podatku iz izvještaja Centra za suprotstavljanje digitalno mržnji (Center for Countering Digital Hate), ali Facebook je problematizirao metodologiju istraživanja.

– Svi su oni ostali aktivni na Facebooku, kazala je Psaki. Dodala je da mreža “treba brže brisati štetne nasilne objave”.

Šef američke javnozdravstvene službe Vivek Murthy tvrdi da raste dezinformiranje o covidu-19 i cjepivima, zbog čega je otežana borba protiv pandemije.

– Američki životi su ugroženi, naveo je u priopćenju.

Facebook nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar izjava Bijele kuće. Platforma je uvela pravila protiv lažnih tvrdnji o covidu-19 i cjepivima, no stručnjaci i političari već se dugo žale da je kontrola sadržaja slaba.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!