Službeno su otvoreni radovi u Tomislavgradu za novi proizvodni pogon tvrtke Metus. Prigodnu molitvu izrekao je duvanjski župnik fra Slaven Brekalo koji je ujedno blagoslovio kamen temeljac.

Kamen temeljac položio je izvršni diretkor Metusa BiH, gospodin Toni Rosančić, a spomenutome događaju, među ostalim gostima, nazočio je Tomislav Medić, generalni direktor koj je za Tomislacity kazao:

– Drago mi je da sam došao u Tomislavgrad gdje je danas otvorenje početka radova na našem proizvodnom objektu – proizvodnoj hali. Mogu se zahvaliti svima, arihitektima i našim djelatnicima Metusa koji su i pokretačka snaga Metusa. Ušli smo u ovu investiciju s punim srcem i nadamo se krajnjem ishodu i početku proizvodnje s 1. 12. Želimo donijeti jednu pozitivnu poslovnu vibraciju u dijelove Tomislavgradu gdje mislimo operirati iz ovoga dijela po BiH, a pokrivati i južni dio hrvatskoga Jadrana. Drago mi je i čast što nam je Općina Tomislavgrad pružila desnu ruku da možemo izgraditi investiciju koja je jako velika za ovaj kraj, ali i jako značajna i za Metus i za Metus budućnost u cijelome svijetu. Djelujemo sa svih naših 350 djelatnika koja je pokretačka snaga cijeloga Metusa. Hvala svima koji su sudjelovali u ovome velikom projektu, kazao je za Tomislavcity generalni direktor Metusa.

Spomenutom događaju nazočio je i gospodin Ivan Vukadin, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije.

– Posebno zadovoljstvo je nakon dvije godine razgovora da danas možemo prisustvovati polaganju kamena temeljca za izgradnju proizvodnoga objekta za proizvodnju, montažu i rekonstrukciju, odnosno održavanje dizala ovdje u Tomislavgradu s tendencijom da ovo mjesto postane centar, odnosno generalno zastupstvo u Tomislavgradu za firmu koja se bavi tim poslom. Ova firma ima preko 350 zaposlenih u Svetoj Nedelji. Ovdje je plan u fazama ići sa zapošljavanjem maksimalno 100 ljudi. Zahvaljujem  i podržavam ovu investiciju, kao i uvijek do sada i zadovoljstvo je danas biti na Industrujskoj zoni jer Industrijska zona napokon služi svojoj svrsi. Nadam se da ovdje nećemo stati i da će uz naznake koje ukazuju da im se ovdje svidjelo doći i do proširenja o kojemu već govore.  Prema tome, Boga napomoć, izjavio je za Tomislavcity, predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin.

Izvor:tomislavcity

error: Content is protected !!