Medicinski fakultet u Zagrebu potvrdio je jučer da za Sebiju Izetbegović, ravnateljicu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Ovi podaci proslijeđeni su krajem prošlog tjedna Rifatu Škrijelju, rektoru Univerziteta u Sarajevu (UNSA). Škrijelj je odlučio prije mjesec tražiti od Medicinskog fakulteta u Zagrebu podatke na osnovu kojih bi se potvrdila vjerodostojnost indeksa koji je objavljen u medijima, a u kojem je bilo dosta nelogičnosti. Radi se o fotokopiji indeksa izdatog u Zagrebu 2. ožujka 1993. godine.

Kako se radilo o nepotpunim podacima, zatraženi su odgovori iz Zagreba, koji su stigli bh. institucijama na odgovor.

-Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6. travnja 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj 1992./1993. godini pod matičnim brojem studenta 4690114. U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu – navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice.

2-2021-07-15-13-34-53-dopis.jpg

Na taj način u pitanje se dovode i magisterij i doktorat Sebije Izetbegović. Sada je upitno i njeno daljnje akademsko napredovanje.

Uprava za inspekcijske poslove Sarajevske županije utvrdila je prije dva tjedna da zvanje magistra direktorice KCUS-a zahtijeva dodatne provjere. Iz Uprave za inspekcijske poslove SŽ prije dva tjedna su okončali inspekcijski nadzor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Utvrđeno je da Sebija Izetbegović kao dokaz školovanja u Zagrebu ima samo kopiju indeksa. Iz KUIP-a su jasno naznačili zašto su potrebne dodatne provjere u vezi s njenim obrazovanjem.

Pravo je pitanje što će sada uraditi Tužiteljstvo Sarajevske županije jer dopis iz Zagreba dokaz je da je “školovanje” Sebije više nego sporno, kao i njeno akademsko obrazovanje.

Iz ove institucije 5.lipnja je rečeno za “Avaz” da Tužiteljstvo Sarajevske županije prati pisanje medija kada je u pitanju akademsko obrazovanje Sebije Izetbegović.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!