Radikalni SDA-ov internet-jurišnik Jasmin Mulahusić rodom iz Zavidovića, a živi i krije se u Luksemburgu pozvao je još jučer na društvenim mrežama „ahbabe“ da prosvjeduju ispred Tužiteljstva BiH zbog uhićenja Osmana Mehmedagića Osmice.

Kako piše “Avaz” radi se o osobi protiv koje Tužiteljstvo BiH vodi istragu zbog kaznenog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. On mjesecima ne smije doći u BiH jer je izdan nalog za njegovo uhićenje. Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e, otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.

Ovaj Zavidovićki “muftija”, kako piše sarajevski portal ne može prežaliti uhićenje Mehmedagića zbog čega na društvenim mrežama poziva i na smjenu glavna tužiteljice Gordane Tadić:

On je sinoć na društvenim mrežama otvoreno prijetio državom tužitelju Olegu Čavki, koji mu je mjesecima meta jer istražuje direktora OSA-e.

– Nemoguće je više se suzdržati teških kvalifikacija, ali ovo pseto mora biti adekvatno kvalificirano. Velikim Bogom se kunemo da se izvući nećeš! Visoku cijenu izdaje države ćeš platiti smeće jedno korumpirano – napisao je Mulahusić koji u BiH ne smije ni ući zbog prijetnji raznim osobama u BiH.

/HMS/

error: Content is protected !!