Jedan od najboljih tenisača svih vremena Švicarac Roger Federer sakupio je gotovo četiri milijuna eura na aukciji svoje sportske odjeće i opreme u aukcijskoj kući Christie.

Sav prihod od prodaje donirat će se zakladi Roger Federer koja financira obrazovne projekte za djecu u Južnoj Africi i Švicarskoj.

Prodaja je donijela ukupno 3.98 milijuna eura, što je gotovo četiri puta više od prvotnog cilja.

Aukcija se odvijala u dvije faze – uživo 23. lipnja u Londonu, kao i na internetu od 23. lipnja do 14. srpnja.

Među brojnim predmetima koji su prodani na aukciji bili su i reket kojim je Federer osvojio naslov u Wimbledonu 2007. godine, kao i tenisice u kojima je osvojio Roland Garros 2009. godine…

– Postignute cijene bile su nevjerojatne, što me jako raduje jer novac ide zakladi Roger Federer, rekao je švicarski prvak.

– Počeli smo prikupljati predmete koji su me pratili na terenu, jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli učiniti nešto korisno s njima, dodao je.

Najveću cijenu dosegla su tri reketa koja je Federer koristio na Wimbledonu 2019. godine, koji su prodani za 162.500 funti.

Kolekcija Rogera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik, rekao je predstavnik Christie’sa za AFP tijekom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!