Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg susreo se danas s Izaslanstvom Misije OESS-a u BiH, predvođenim voditeljicom Odjela za ljudsku dimenziju pri Glavnom uredu u Sarajevu Jasnom Dobričik i voditeljem Terenskoga ureda u Mostaru Ioannisom Piliourisom.

Osnovna tema razgovora bila je potpora koju OESS pruža županijama u FBiH u provedbi procesa kurikularne reforme, što su već uradili za prostor Sarajevske županije, a trenutačno provode u Zeničko-dobojskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji, dok su za prostor HNŽ-a i Srednjobosanske županije nedavno održali predmetne prezentacije, nakon čega je i uslijedio današnji sastanak.

„Kurikularna reforma je nužna i Vlada će stati iza njezine učinkovite i kvalitetne provedbe. Neažuriranost naših nastavnih planova i programa, a poglavito ishodi nedavnih međunarodnih istraživanja o učeničkim postignućima i funkcionalnoj primjeni stečenih znanja u BiH (PISA i TIMMS), ukazuju na potrebu neodgodiva pokretanja ovih procesa. Vlada će uskoro provesti potrebne procedure i, potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju s OESS-om, pružiti nedvojbenu i konkretnu potporu pokretanju ovih procesa koji će, u skladu sa zakonskim rješenjima, provoditi županijski zavodi za školstvo“, komentirao je predsjednik Herceg, zahvalivši OESS-u na potpori koju će pružiti u početnoj etapi kurikularne reforme.

„Naša nastojanja su na tragu unaprjeđenja nastavnih planova i programa i pružanja potpore županijama u pogledu metodologije odnosno procesne etape u kojoj je potrebno imenovati stručni tim za koji ćemo osigurati kvalitetnu obuku od strane stručnjaka iz ove regije, kako bismo pripremili teren za daljnje obuke timova koji će biti ustrojavani za zasebne predmete i, zapravo, pisati novi kurikulum. Stoga me raduju razumijevanje i konkretna potpora koju je predsjednik Herceg danas iskazao”, poručila je Dobričik, zahvalivši prvom čovjeku Vlade HNŽ-a na konstruktivnom sastanku.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!