Trener Dinama Damir Krznar je nakon uspješno odrađenih europskog ispita protiv islandskog Valura skrenuo pozornost na domaće izazove, a prva zapreka Modrima u 30. sezoni HNL-a bit će Slaven Belupo, kojeg dočekuju u petak u 18.55 na Maksimiru.

Prošle sezone je zbog koronakrize bilo malo vremena za pripreme, ove su se ipak svi bolje prilagodili i tu je bilo manje problema:

– Cijela prošla sezona bila je specifična, pa tako i pripreme. Ova je godina, da tako kažem, ipak normalnija, imamo četiri i pol tjedna priprema, a ove utakmice s Valurom bile su dio tih priprema. Uspješno smo ih apsolvirali. Sada idealno kreće HNL, nakon pet i pol tjedana priprema. Prvi protivnik Slaven Belupo. Dočekujemo ga spremni, raspoloženi i nadamo se da ćemo u taj izazov koji nosi hrvatska nogometna liga krenuti s dobrom igrom i pobjedom, rekao je Krznar, izdvojivši ipak jedan problem:

– Jedini problem je što su nam reprezentativci izbivali i nismo onaj glavni dio tehničke pripreme s njima prošli. No, oni su s razlogom reprezentativci i sigurno će sve zahtjeve jako brzo pohvatati. Trebat će nam još malo vremena, ali mislim da u tih tjedan, dva ili tri igra neće previše patiti.

Trener Dinama je zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju za novu sezonu:

– Pred nama su slatke brige, raspolažemo zaista s 25 kvalitetnih igrača i stručni stožer “boli glava” kojeg od njih u kojem trenutku izostaviti. Nijedan koji je izostavljen nije izostavljen zasluženo, ali je jednostavno takva situacija da nekad možemo imati kadar od 22, nekad od 23 igrača. Konstantno smo u nekim pričama s njima, uigravamo ih za izazove koji se spremaju. Svaki od njih zaslužuje dres Dinama i nadam se da će to opravdati.

– Nije tajna da je Osijek naš prvi pratitelj, tko je pratio pripreme zna o čemu pričam. Oni su autoritativno prošli kroz pripreme i još su se pojačali. Tu su, naravno i Hajduk i Rijeka, a uvijek iskoči još druga momčad, što očekujemo i ove godine. Teško je nešto prognozirati, ali sigurno je da će liga biti izazovna, da će se svatko od nas iz te “velike četvorke” morati dobro namučiti za svaki bod. Morat ćemo se jako pomučiti da obranimo naslov, ali vjerujemo da možemo i do duple krune, rekao je.


O prvom suparnik Slavenu kaže:

– Slaven bi mogao biti jako opasan jer su promijenili trenera, došao je trener koji jako dobro poznaje ovu klimu, dobro poznaje ovaj stožer, tako da moramo očekivati potencijalnu “nagaznu minu”, no vjerujemo da ćemo tu prepreku uspješno proći, zaključio je trener Dinama.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!