– Nema tog vremena koje će me spriječiti da odem u šumu. Bila kiša, snijeg, led ili vrućine. Ljubav prema šumama postala je ozbiljna konkurencija mojoj velikoj ljubavi prema moru i lako bih ljeto mogla provesti negdje na planini – kaže nam glumica Lucija Šerebedžija, koja posljednjih godinu dana svaki slobodni trenutak provodi po obližnjim brdima.

Sa svojim dečkom Tomislavom Dolušićem uživa u mnogim hrvatskim vrhovima, a ovaj trener rado se i sa svoje profesionalne strane brine o Luciji, piše gloria.hr.

Planinarenje joj je postalo strast, a najčešće hoda po Sljemenu, Risnjaku i Kleku. Nema kaže, te meditacije i opuštanja kao hodanje po netaknutoj prirodi.

– Sve negativne misli u trenutku mi ispare iz glave i samo uživam u cvijeću i cvrkutu ptica, grlim drveće, udišem svježi zrak, a pogled s vrha neke planine je iskustvo koje bi svatko trebao doživjeti. To stapanje s prirodom je bogatstvo u kojem uživam punim plućima. Nedavno sam pročitala i fantastičnu knjigu koja upravo o tom govori – ‘Filozofija hodanja’, francuskog filozofa Frederica Grossa, velikog obožavatelja lutanja prirodom, i nju svakome preporučam. U knjizi na vrlo mudar i duhoviti način sagledava različite načine hodanja kao oblike filozofskog čina, a iznosi i iskustva poznatih mislilaca koji su voljeli hodati poput Kanta, Nitchea i Ghandija – kaže Lucija koja se u kratko vrijeme dovela u fantastičnu kondiciju, ojačala mišiće i smršavila nekoliko kilograma koje je nakupila nakon loma kuka i mirovanja u pandemiji.

Naime, krajem 2019. glumicu je ispred ulaznih vrata u kuću srušio biciklist, ona je pala i slomila kuk i to drugi put u pet godina. Prvi put je za tešku ozljedu bio kriv njezin živahni pas na ljetovanju na Silbi.

– Kukovi su danas u redu, a to mogu zahvaliti pojačanoj fizičkoj kondiciji. Svako jutro vježbam prema naputcima mog trenera i dečka Tomislava Dolušića koji mi je složio fantastičan program od pola sata o kojem sam jednostavno postala ovisna. Vježbanje mi je postalo rutina kao što i dan započinjem sa zdravim napitcima. Prvo popijem vodu s malo limuna, a kasnije sok od celera ili smoothie od voća, spiruline i algi za čišćenje organizma od teških metala. I osjećam se fantastično. Nedavno sam vadila krv i parametri su mi kao kod bebe – smije se Lucija koja je iz prehrane izbacila i junk food kao i pekarske proizvode kojima mnogi ne mogu odoljeti.

– Problem je nastao kao posljedica stresa jer sam prvo slomila kuk, pa je došla pandemija i lockdown, pa onda još i potres. A najbolji lijek za stres je grickanje. Sada sam tu ovisnost zamijenila onom zdravijom- vježbanjem i hodanjem po našim prelijepim planinama.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!