Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus ogorčen je ponašanjem engleskih navijača, te im je poručio da su zaslužili što su izgubili u finalu Eura od Italije.

– Engleski navijači bili su neprijateljski raspoloženi prema djevojčici u dresu Njemačke, zviždali su himnama protivnika i ometali danskog vratara Kaspera Schmeichela laserom tijekom penala koji ih je odveo u polufinale. Dodajte tome i rasističko neprijateljstvo prema vlastitim igračima. Dragi Englezi, to nesportsko ponašanje nismo očekivali od vas i nikad ga više ne želimo vidjeti, rekao je Matthäus za SportBild.

Englezi su izgubili od Talijana u finalu Eura, te tako nisu uspjeli ponoviti trijumf na domaćem terenu, na kojem su 1966. osvojili naslov svjetskih prvaka, pobijedivši u finalu Njemačku (4-2) u produžetku. Bilo je ovo njihovo prvo finale na europskim prvenstvima i prvo na velikim natjecanjima nakon SP-a 1966.

Suze, tuga i razočaranje navijača preplavile su engleske ulice. Ispred Wembleyja bilo je i tučnjave, a policija je rekla da je uhitila 45 osoba.

Europska nogometna federacija (UEFA) otvorila je novi disciplinski postupak protiv Engleske nakon uznemirujućih scena nasilja na i oko Wembleyja tijekom finala Eura 2020.

Podsjetimo, UEFA je kaznila engleski FA sa 30.000 eura zbog ponašanja navijača tijekom polufinalne utakmice protiv Danske. Međutim, sada Englezima prijeti daleko teža kazna zbog četiri disciplinska prekršaja – bacanja predmeta na teren stadiona Wembley, utrčavanja na teren, zviždanja za vrijeme talijanske himne, te vatrometa, piše HRT.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!