U prvim partijama drugog kruga Svjetskog šahovskog kupa u kojem sudjeluje 128 igrača koji će klasičnim nokaut sustavom kroz mini-dvoboje od dvije partije odlučiti o pobjedniku, odnosno o dvojici igrača koji će postati sudionici Turnira kandidata 2022. godine, hrvatski velemajstori postigli su jednu pobjedu i jedan remi uz jedan očekivani poraz.

Ante Brkić je u sjajno odigranoj partiji, nakon privremene žrtve figure u minijaturi od samo 24 poteza svladao vrlo jakog ukrajinskog velemajstora Jurija Krivoručka i time došao na korak od plasmana u treći krug. Ivan Šarić se protiv argentinskog velemajstora Alana Pichota zadovoljio vječnim šahom da bi spriječio mogućnost protunapada, a Saša Martinović nije uspio pružiti jači otpor svjetskom prvaku Magnusu Carlsenu.

Mlakom igrom u otvaranju dopustio je Carlsenu da rano zahvati inicijativu i osvoji pješaka. Usprkos raznobojnim lovcima svjetski prvak je nastavio stezati obruč oko bijelog kralja i Martinović je obustavio besmisleni otpor već u 34. potezu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!