Šime i Mihovil Fantela prvi su hrvatski sportaši koji su svoje mjesto u olimpijskoj reprezentaciji osigurali još prošle godine na Svjetskom prvenstvu u danskom Aarhusu.

Svjetski prvaci iz 2018. u Tokiju love olimpijsko odličje kojim bi kompletirali svoju impresivnu kolekciju u kojoj su svjetsko zlato i europska bronca. Zbog svima poznatih razloga, za pripreme su imali godinu više.

– Sve pripreme smo dobro obavili, sve uvjete koje očekujemo u Japanu smo više-manje prošli. Završne stvari radimo u Zadru – kondicione pripreme i pripreme na moru, čisto da malo napunimo baterije i idemo spremni u Japan, pa što bude bit će, rekao je Šime Fantela.

– Sad smo spremni od najlakšeg do najjačeg vjetra, što mislim da lani nije bio slučaj. Sve ciljeve treninga smo odradili i mislim da smo spremni potući se za najviša odličja, rekao je Mihovil Fantela

U jedrenju je nemoguće predvidjeti uvjete na regatnom polju, ali i rezultate, pa unatoč dosadašnjim odličjima, ne osjećaju se kao favoriti.

– Olimpijske igre same po sebi nose određeni teret, a na nama je samo da odradimo što bolje možemo, jer znamo da možemo. Idemo regatu po regatu, dan po dan, pa kako bude, rekao je Šime.

– Sve najbolje nacije će biti tamo. To su sve jedriličari koje sam već upoznao, s kojima znam di smo i što smo, tako da jedini pritisak će biti što je to jednom u četiri godine, ali ništa ekstra, dodaje Mihovil.

Prvi plov na rasporedu je rano poslijepodne 27. srpnja, a bude li sve išlo prema planu, za medalje će se boriti 1. kolovoza.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!