Dvadesetogodišnjak iz Slovenije kojega je optužnica teretila za planiranje masakra oružjem naručenim u SAD-u preko “dark weba” osuđen je u četvrtak na osam mjeseci zatvora uvjetno, s time što će jednom tjedno morati odlaziti na savjetovanje kod psihijatra.

Takvu je kaznu za njega predlagalo i tužiteljstvo, a sud u Kranju je prijedlog u cijelosti prihvatio budući da je optuženi planirani zločin priznao i ispričao se potrencijalnim žrtvama.

“Žao mi je da je do toga došlo i svima se duboko ispričavam”, kazao je mladić iz mjesta Kropa na sjeverozapadu Slovenije kod kojega vještačenjem prije suđenja nisu utvrđeni znaci neubrojivosti, prenosi Hina.

Mladić je uhićen u svom domu, gdje je živio s roditeljima, krajem travnja ove godine, nakon što je američka služba za domovinsku sigurnost obavijestila slovensku policiju da je u mikrovalnoj pećnici u paketu namijenjenom u Sloveniju na njegovu adresu zaplijenila pištolj Glock i automatsku pušku Remington s pripadajućim streljivom, za koje je unaprijed platio 5000 eura.

Mladić koji nije bio u policijskoj evidenciji tim je oružjem planirao masovni pokolj u više javnih ustanova, navodno se želeći osvetiti zbog problema i maltretiranja u svojoj nekadašnjoj osnovnoj školi, a policija je u kući u kojoj živi s roditeljima navodno našla i točan popis lokacija gdje je namjeravao pucati i listu osoba koje je želio ubiti.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!