Danas kreće nova sezona HNL-a. Nakon reprezentativnih uzbuđenja na Euru, klupski nogomet vraća se na travnjake u 31. sezoni HNL-a.

Navijači se vraćaju na tribine uz COVID potvrde, a mnogo je i novih trenerskih lica. Naslov brani Dinamo, a glavni konkurenti za titulu bit će Osijek, Hajduk i Rijeka. Umjesto Varaždina, u prvoligaško društvo vratio se Hrvatski dragovoljac.

Prvenstvo otvaraju u Maksimiru Dinamo i Slaven Belupo od 18.55, a od 21 sat igraju Osijek i Šibenik. 

Dinamo je novu sezonu otvorio najprije europskim nastupima protiv Valura, a između kvalifikacija za Ligu prvaka ugurao se i HNL. Prije novih europskih izazova protiv ciparske Omonije, Modri dočekuju Slaven Belupo u utakmici otvaranja nove sezone HNL-a. Pred Damirom Krznarom novi su izazovi na klupi Modrih nakon što je prošle sezone bio autor najveće Dinamove europske pobjede protiv Tottenhama. Dinamo s nekim novim licima u svlačionici kreće u obranu titule. Napad je osnažio Duje Čop, mnogi igrači vratili su se s posudbi, a upitno je hoće li izlazni transfer ostvariti reprezentativci Livaković, Petković ili Oršić.

Slaven Belupo ima novog trenera na klupi – Deana Klafurića, a napad predvodi iskusni Ivan Krstanović. Klub su dosad pojačali Vinko Soldo, Mario MarinaLovro ZvonarekNedim Hadžić i Mateo Monjac.

Osijek je nakon prošlosezonskog drugog mjesta krenuo ofenzivno u ljetnom prijelaznom roku da još pojača momčad kako bi snažnije konkurirao za titulu prvaka. Nenad Bjelica doveo je Šimu Gržana i što je najvažnije, ugovorom vezao prvog topnika lige Ramona Miereza. U razmjeni s Hajdukom stigao je Darko Nejašmić, a na Poljud se preselio Josip Vuković. Ako ostanu Kleinheisler, Bočkaj i Škorić, Osječani će biti itekako neugodni.

Šibenik ima novog trenera Marija Rosasa, a klub su pojačali Stefan PerićCamilo Mesa i tri igrača Dinama na posudbi- Julardžija, Marin i Jurić.

U subotu i nedjelju nastavljaju se preostale utakmice prvog kola nove sezone, a sastaju Lokomotiva i Hajduk, te Rijeka i Gorica. Kolo će se zaključiti u nedjelju susretom Istre i Hrvatskog dragovoljca. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!