Bivši američki potpredsjednik Mike Pence tijekom svog je govora u konzervativnoj grupaciji The Heritage Foundation prozvao američke Demokrate da “oklijevaju kritizirati svoje prijatelje komuniste s Kube”, u jeku nereda koji se događaju u toj zemlji.

Prije svog govora Pence je podsjetio da su neredi na Kubi “u mislima svih ljudi diljem svijeta koji ljube i cijene slobodu. Dok se mi ovdje okupljamo, kubanski narod još je jednom na ulicama, boreći se za ideale slobode”, kazao je.
“Kubanci se više od 60 godina nalaze pod jarmom komunističke diktature. Ona je ugušila njihovu slobodu, ušutkala glasove disidenata i uništila budućnost”, rekao je bivši potpredsjednik SAD-a.

“Dok ekstremna ljevica oklijeva iznijeti kritiku svojih prijatelja komunista s Kube, američki narod staje uz hrabre kubanske muževe i žene u pohodu za povratkom svoje povijesti Slobode”, dodao je. “SAD se uvijek mora zalagati za slobodnu i demokratsku Kubu”, naglasio je, dodavši kako “uvijek mora biti, que viva Cuba libre.”

Tijekom proteklih dana tisuće Kubanaca preplavilo je ulice, zahtijevajući konac komunističkog režima koji u toj zemlji traje već 62 godine. Prosvjednici zazivaju slobodu, a neki mašu američkim zastavama, dok su mnogi svjedočili brutalnom nasilju od strane policije.

I u SAD-u mnogi Kubanci s američkom adresom organiziraju mimohode za oslobođenje Kube s ciljem potpore sunarodnjacima da na Kubi nastave mirno prosvjedovati za slom komunističke diktature. Mnogi također pokušavaju privući pažnju američkog predsjednika Joea Bidena i potaknuti ga na djelovanje, prenosi Bretbart.

Izvor: narod.hr/breitbart.com

error: Content is protected !!