Nastavlja se niz objava tajno snimljenih razgovora u kojima je blateći igrače, trenere i medije sudjelovao predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Španjolski El Confidencial je jutros objavio osmi po redu članak u kojem donosi audiosnimke i transkript novog razgovora koji inkriminira Pereza, piše Index.hr.

Nove snimke otkrivaju način na koji je Perez govorio o igračima kada nije bilo medija u blizini, odnosno, kad je on mislio da medija nema u blizini.

Riješio se Gutija kao da je običan igrač

Perez je s Raulom, Ikerom Casillasom i Cristianom Ronaldom imao kompleksan odnos, ali nove snimke potvrđuju da je njegov odnos s Gutijem bio najgori mogući. Objavljena je snimka iz ožujka 2007. godine, dakle u trenutku kad Perez nije bio u klubu, a na kojoj aktualni predsjednik Reala govori protiv Gutija nakon što je ovaj produljio ugovor do 2010. godine.

“Šokiran sam koliko se Calderon prevario s Gutijem jer je ovaj odigrao dvije dobre utakmice. Očito misli da mu sa svime mora vjerovati inače ćemo ga izgubiti”, govori Perez.

Perez se vratio u Real 2009. godine, a Guti je klub napustio odmah sljedeće sezone bez oproštajne utakmice ili bilo kakve vrste emotivnog oproštaja od kluba za koji je odigrao preko 500 utakmice i dio njih nosio kapetansku traku.

Pljuvao je Gutija i Figa

U listopadu 2012. snimljen je novi razgovor u kojem je Perez kritizirao Gutija. Ovoga puta mu se nije svidjelo što je Guti potpisao ugovor s Cadenom SER kao stručni komentator.

“Guti je šupak. On je kao koza, sam sebi je najveći neprijatelj. SER je zaposlio morona. Neće to ići, on je moron, nije sposoban za to”, govorio je Perez u jednom od razgovora. Kasnije je 2016. godine vratio Gutija u klub i dao mu mjesto trenera u nižim kategorijama, ali je već nakon dvije godine Guti opet napustio klub jer je zaključio da nikad neće moći doći do neke bolje pozicije.

Objavljene su snimke koje dokazuju i što je Perez govorio o Luisu Figu. ESPN-ov dokumentarac “Los galaacticos” otkriva da Figo nikad nije ni htio potpisati za Real Madrid, već da je plakao kada je sjeo u avion za Madrid.

Portugalac je bio uvjeren da će Lorenzo Sanz ponovno biti izabran za predsjednika kluba te da predugovor koji je potpisao s Perezom ima težinu samo u smislu da mu daje bolju poziciju da ispregovara novi ugovor s Barcelonom. Ipak, Perez je bio mudar pa je u ugovor ugradio klauzulu prema kojoj bi Figo, da nije potpisao za Real, morao njemu osobno isplatiti 35 milijuna eura. Figo je potpisao, ali njegova veza s Perezom, naravno, nikad nije bila normalna.

Raul ga je jednom koštao posla

Nakon što ga je 2006. godine prodao u Inter, Perez je Figa prozvao i krivcem za kraj jedne ere Galacticosa.

“Figo je taj koji je sjebao ekipu. Najbolji je bio Zidane, nema dileme. Figo je bio kurvin sin, baš kao i Raul. Njih dvojica su bili najgori za momčad”, govorio je prema snimkama Perez koji je Raula blatio i u prvom tekstu koji je objavljen na ovu temu.

Velike probleme stvarao mu je i Fernando Hierro, ali njega se uspio riješiti. Figa je prodao, a Hierra otpustio, ali protiv Raula nije mogao jer je španjolski napadač imao podršku navijača. U ranijim snimkama Perez čak priznaje da je 2006. otišao iz kluba jer, između ostalog, nije mogao izaći na kraj s Raulom.

/HMS/

error: Content is protected !!