Premijer Andrej Plenković je danas izjavio kako oštro osuđuje relativiziranje koronavirusa, a na pitanje novinara zašto onda ne osudi i kada COVID relativiziraju članovi Vladina Znanstvenog savjeta, točnije znanstvenika Gordana Lauca, odgovorio je da njegove izjave nisu stavovi Vlade.

”To što on govori, govori u svoje ime. U ime Savjeta mogu samo ja govoriti. Nemojte atribuirati Vladi nešto što netko drugi govori”, ustvrdio je Plenković i dodao da se Vlada ograđuje od izjava Gordana Lauca.

Na Plenkovićevo ograđivanje odgovorio je prof. dr. sc. Gordan Lauc objavivši snimku konferencije i postaviviši pitanje: “Zna li netko tko je ovaj objektivni novinar koji uporno izvrće moje izjave?”.

Novinar je Plenkovića pitao zašto se ne ogradi od izjava koje se zloupotrebljavaju protiv cijepljenja, dodao je da ovaj puta ponovno cilja na Lauca, ali da on nije jedini.

Inače riječ je o novinaru N1 televizije Ivanu Hrstiću koji se na svom Facebooku pohvalio kako je iz Plenkovića uspio “iscijediti ogradu od Laucovih šarlatanskih izjava”.

Ivan Hrstić

Prof. dr. sc. Gordan Lauc je ugledni znanstvenik i član Vladinog Znanstvenog savjeta, a javnosti je poznat kao najpoznatiji protivnik oštrih mjera protiv koronavirusa, a pogotovo takozvanog “zatvaranja”. Lauc posljednjih mjeseci oponira ostalim članovima Vladinog Savjeta koji se zalažu za oštre mjere, a posebno je kritičan prema znanstvenicima koji niti nisu članovi Savjeta, niti žive u Hrvatskoj, a sveprisutni su u medijima te po njemu šire panaku. To se prije svega odnosi znanstvenike Ivicu Đikića i Igora Štagljara iz Njemačke, odnosno Kanade.

“Pandemija postaje čista politika, a sve manje znanstveno pitanje”, “Nova varijanta virusa neće biti problem; ne napadajte ljude koji se ne žele cijepiti”, “Naslovi da čak i asimptomatski Covid ostavlja teške posljedice bile su lažne vijesti“, “Nekima je pandemija u interesu, žele nas držati u podrumu”, samo su neke od njegovih izjava posljednjih mjeseci, a za Narod.hr je istaknuo kako je “Pandemija je realno završila još krajem prošle godine”.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!