Američki predsjednik Joe Biden je izabrao novog veleposlanika Sjedinjenih Država kojeg će poslati u Bosnu i Hercegovinu – Michaela Murphyja, potvrdila je to Bijela kuća.

Murphy je veteran američke službe za vanjske poslove s 29-godišnjim iskustvom, a koji trenutno radi kao zamjenik pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja.

Njegov portfolio uključuje europsku sigurnost, kontrolu konvencionalnog naoružanja i arktičku sigurnost, stoji u biografiji objavljenoj na stranici State Departmenta.

Prije nego što će otići na Kosovo 2009. godine gdje je služio kao zamjenik šefa misije u veleposlanstvu u Prištini, bio je i u Bosni i Hercegovini. U Sarajevu je tri godine radio kao politički savjetnik u američkom veleposlanstvu. Trenutno ima diplomatski čin ministra savjetnika.

Nepoznato je kada će Senat preuzeti nominaciju i glasati o Bidenovom izboru, a s obzirom na to da odlaze na ljetnu pauzu, osim ovog imenovanja, na čekanju će biti brojne stavke sa zakonodavnog dnevnog reda Bidena.

Dosadašnji ambasador SAD-a Eric Nelson ubrzo odlazi, a još uvijek se ne zna službeno gdje će ići dalje nakon Sarajeva, piše Klix.ba.

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!