Hrvatski boksački olimpijci Nikolina Ćaćić (do 57 kg) i Luka Plantić (do 81 kg) optimistično su najavili svoje nastupe na Olimpijskima igrama u Tokiju, a oboje se nadaju medalji, objavio je Hrvatski boksački savez. 

Nikolina Ćaćić (20) već je uhvatila svoje mjesto u povijesti kao prva Hrvatica koja će se boriti u olimpijskom ringu.

– Putujem opuštena i sretna, znam da smo učinili sve što je potrebno da u Tokiju dam maksimum. Želim uživati u svakom trenutku na Igrama, a isto tako u ringu pružiti najbolje mečeve u karijeri. Znam koliko je jaka konkurencija i sigurna sam u sebe. Budem li boksala svoje najbolje izvedbe, onda će to donijeti i medalju. I znam da to mogu, rekla je Nikolina Ćaćić, a u medalju vjeruje i njen trener Franjo Kristić.

– Nikolina je bila prva Hrvatica s europskim i svjetskim medaljama, prva koja nastupa na Olimpijskim igrama i vjerujem da će biti prva s olimpijskim odličjem. Vjerujem da ćemo se ponovno naći na povratku i da će tada biti prava medijska gužva na dočeku olimpijske medalje, poručio je trener Kristić.

U medalju duboku vjeruje i Tomislav Bašić, trener Luke Plantića:

– Spremili smo se još 30 posto bolje nego što je Luka bio na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu, a tamo je dominirao. Hrvatski boks dosad ima jednu broncu Filipa Hrgovića iz Rija 2016., a ja vjerujem da ćemo se iz Tokija vratiti i sa sjajnijom. 

Luka Plantić (24), koji slovi za neustrašivog borca velikog srca i za kojeg ne postoji riječ nemoguće, prije dva tjedna dobio je drugu kćerkicu, Niku. 

– Osjećam da sam strahovito spreman, na 130 posto i tako ću boksati u Tokiju. Tamo su 22 najbolja boksača na svijetu u poluteškoj kategoriji, ali oni me ne zanimaju, neka oni budu spremni za mene, a ja ću ići do kraja. Kad sam već izborio nastup u Tokiju i uhvatio priliku, ne mislim je ispustiti i vratiti se bez medalje. Jedva čekam mečeve, rekao je Plantić.

Nikolina Ćaćić i Luka Plantić u subotu navečer trebali bi biti u Olimpijskom selu u Tokiju. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!