U zapadnoj Bosni pada kiša, a  meteorolozi su za danas i narednih par dana najavili intenzivne padavine u Bosni, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. BIHAMK savjetuje vozačima da se na vrijeme informiraju o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uvjetima prelaska granice. 

Na autocesti A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, prometuje usporeno, jednom trakom.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 


Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo. 

Zbog održavanja auto-relija “Kozara-Sutjeska 2021.”, danas će u vremenu od 12 do 14 sati biti obustavljen promet na regionalnom putu Istočno Sarajevo-Jahorina (preko Tvrdimića).

Na graničnim prelazima  za sada nema dužih zadržavanja, ali tijekom dana očekujemo frekventniji promet na većini graničnih prelaza Bosne i Hercegovine,priopćava BIHAMK.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!