Trijumfom Leotara nad Radnikom u Bijeljini otpočela je nova sezona natjecanja u Premijer ligi BiH. HŠK Zrinjski s nikad većim prometom u svlačionici nije dočekao novu sezonu, pomalo neobičnu jer paralelno uz start nove sezone pod Bijelim Brijegom nema europskih utakmica. No, što je tu je. Trener Sergej Jakirović dobio je odriješene ruke da napravi neki novi Zrinjski, a stručnjak iz Metkovića nije gubio vrijeme, zasukao je rukave i krenuo u veliki remont.

Za Pogled.ba Jakirović je govorio o svemu tomu pomalo, o velikom ‘pospremanju svlačionice, o tome hoće li neigranje europskih natjecanja možda biti i prednost Plemićima na startu i još ponečemu. Prvi osvrt išao je prema čistki koja je provedena u igračkom kadru. 

“Tako je,nekima su istekli ugovori, za neke smo procijenili da su limitirani ili da više nisu na nivou na kojem nam mogu pomoći” – govori Jakirović i dodaje:

“S obzirom na uloženo-dobiveno, napravili smo zaokret u politici dovođenja. Ostavili smo kostur igrača koji su iznijeli proljetni dio i na njih doveli mlade, potentne i razvojne igrače koji su imali kontinuitet nastupa u prošloj sezoni i koji su radili razliku u svojim klubovima. S obzirom na novo pravilo koje se tiče igrača ispod 21 godine, napravili smo dobar posao jer ih imamo 10”

Ove sezone nikada manje pompoznih najava iz tabora HŠK Zrinjski? 

“Bez obzira što nema najava zna se uvijek koji su ciljevi Zrinjskog, a to je borba za najviša mjesta. Pripreme smo odradili dobro,rezultati nisu bili toliko u prvom planu nego ravnopravna minutaža svima i da iskušamo neke stvari. Izvedba na Poljudu je pokazala da možemo kvalitetno odigrati i sada treba nastaviti pokazivati to u kontinuitetu”.

Možda neigranje europskog natjecanja u ovom slučaju može biti i prednost za Zrinjski koji uvodne dvije utakmice igra upravo protiv Širokog i Veleža koji su igrali ili još uvijek igraju Konfederacijsku ligu? 

“Naravno da bi i mi voljeli igrati Europu ali sada je to prošlost i ne treba se više vraćati na to. Naravno da vas igranje europskih natjecanja troši i da će se osjetiti na rezultatima u ligi pogotovo u početnim kolima jer se i prošle sezone osjetilo na rezultatima Zrinjskog u uvodu prvenstva. Međutim,treba gledati samo sebe i dati u svakoj utakmici svoj maksimum” – kazao je Jakirović koji će Plemiće sutra na Pecari protiv velikog rivala Širokog povesti u novu sezonu. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!