Glumac Donald Sutherland rođen je u Kanadi 17. srpnja 1935. godine. Danas slavi 86. rođendan. U svom je dugom životu doživio mnogo toga, no zbog jednog događaja s početka karijere zauvijek će pamtiti Hrvatsku.

‘Kad sam 1968. u vašoj zemlji snimao film ‘Kelly’s Heroes’, tijekom jedne akcijske scene nezgodno sam pao i teško ozlijedio kralježnicu. Brzo su me odveli u bolnicu, no ona nije bila dovoljno dobro opremljena. Zato mi se stanje naglo pogoršalo i pao sam u komu. U jednom trenutku vidio sam tunel sa svjetlom na kraju i osjetio sam kako se krećem prema njemu. Pogledao sam dolje i gledao svoje beživotno tijelo. No, nisam htio otići. Primio sam se za rub kreveta kako bih ostao na ovom svijetu”, ispričao je slavni glumac.

U komi je bio nekoliko dana, ali mogao je čuti sve što se događa oko njega: “Čuo sam tako i producenta kako diktira telegram mojoj tadašnjoj supruzi, poručujući joj da ne dolazi po mene jer će moje tijelo brodom poslati kući. Taj producent je bio najveća škrtica na svijetu, pa nije htio platiti dodatnu avionsku kartu. Na moju sreću, probudio sam se iz kome te su me prebacili u bolnicu u Londonu, gdje su mi sedam puta punktirali kralježnicu. Trebao sam se u bolnici oporavljati nekoliko mjeseci, no bez mene nisu mogli završiti film, te sam se, na opće nezadovoljstvo londonskih liječnika, vratio na snimanje.”

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!