“Granični komunistički jezik”, tvitao je jedan korisnik reagirajući na komentare američkog tajnika za zdravstvo i Vladinog dužnosnika Xaviera Beccere. 

Bidenova administracija pokreće agresivnu kampanju cijepljenja ‘od vrata do vrata’, doslovno na kućnim pragovima i domovima Amerikanaca. Brojni republikanci i građani su uznemireni ovakvim tendencijama jer cijepljenje smatraju slobodom izbora – temeljnim načelom na kojem je stvoren SAD.

Građanima će dolaziti na vrata i tražiti ih da se cijepe

Nakon što je propustio svoj cilj osigurati da 70% odraslih osoba u SAD-u do vikenda 4. srpnja primi barem jednu dozu cjepiva Covid-19, Biden je najavio da uprava pojačava napore na promicanju cijepljenja u javnosti, rekavši će dužnosnici koje šalje Vlada SAD-a “doslovno kucati na vrata.”, piše RT

Američki tajnik za zdravstvo i socijalne usluge Xavier Becerra podigao je obrve nakon što je izjavio da je “apsolutno stvar Vlade” znati jesu li građani cijepljeni protiv Covid-19.

Becerra je u četvrtak na CNN-u branio nedavno najavljenu strategiju pružanja pomoći predsjedniku Joeu Bidenu “od vrata do vrata”, s namjerom uvjeravanja ljudi da se cijepe.

Brojni republikanski zakonodavci i stručnjaci bore se protiv agresivnih napora Bijele kuće u cijepljenju – očekuje se da će 160 milijuna Amerikanaca primiti barem jednu dozu cijepljenja u narednim danima – i rekli da se odluka o cijepljenju ili ne cijepi stvar slobode izbora svakog građanina.

Opravdanje Vlade je  utrošen novac

Becerrin najnoviji komentar pokrenuo je alarme kod ovih republikanaca, kada je proširio Bidenovu strategiju “od vrata do vrata” , rekavši da je “apsolutno vladina stvar” znati jesu li pojedinci cijepljeni s obzirom na novac koji je vlada potrošila naporima tijekom pandemije.

“Možda bismo trebali naglasiti da je savezna vlada tijekom ove pandemije morala potrošiti bilijune dolara kako bi održala Amerikance na životu, tako da je to apsolutno vladina stvar, a stvar je poreznih obveznika ako moramo nastaviti trošiti novac kako bismo pokušali smanjivati Covid i pomagati u ponovnom otvaranju gospodarstva ”, rekao je Becerra.

Kasnije je dodao da “kucanje na vrata nikada nije bilo protiv zakona” i “naša je stvar  osigurati da Amerikanci mogu “napredovati” i “slobodno se udruživati” cijepljenjem protiv Covid-19.

Sarkastični komentari čitatelja – ovo sliči na komunistički jezik

Becerra je rekao da nema neposrednih planova da se savezna vlada usvoji i izriče konkretnije smjernice o necijepljenim pojedincima koji prisustvuju velikim događanjima ili ulaze u tvrtke bez maske, tvrdeći da Bidenova administracija u ovom trenutku to želi prepustiti nadležnima lokalne vlasti.

Becerrino objašnjenje ovog vođenog napora podiglo je brojne alarme kod kritičara jer je tvrdio da administracija želi Amerikancima dati “osjećaj da imaju slobodu izbora”.

“Trudimo se ljudima dati što više slobode i izbora, ali jasno je da je, kad umre preko 600 000 Amerikanaca, najbolji izbor cijepljenje”, rekao je.

“Granični komunistički jezik”, tvitnuo je jedan korisnik reagirajući na Becerrine komentare.

“Potrošili su bilijune * naših * dolara, ali ipak mislite da bismo trebali biti zahvalni”, dodao je drugi.

1) To je naš novac. 2) Ne tiče ih se je li netko od nas cijepljen ili nije

Izvor:narod.hr/RT

error: Content is protected !!