Mlwaukee Bucksi u petoj utakmici NBA finala svladali su Phoenix Sunse u gostima 123:119, poveli 3:2 te u noći s utorka na srijedu imaju priliku u svojoj dvorani dovršiti posao i osvojiti drugi naslov u povijesti, a prvi nakon točno 50 godina.

Bucksi su do pobjede došli u tijesnoj završnici, nakon što su u posljednjoj četvrtini prosuli prednost od 14 poena. Domaćini su u posljednjoj minuti došli na samo poen zaostatka i imali napad za vodstvo, ali onda se cijela utakmica prelomila u samo tri i pol sekunde.

Jrue Holiday ukrao je loptu Devinu Bookeru, koji je do tada zabio 40 poena, pobjegao u kontru, pričekao da dojuri Giannis Antetokounmpo, a onda mu bacio alley-oop dodavanje za spektakularno zakucavanje.

Greek Freak je dobio i slobodno bacanje, kojim je mogao 13.5 sekundi prije kraja odvesti Buckse na prednost od dva poena, ali je promašio pa uhvatio skok nakon vlastitog promašaja i na kraju je s linije slobodnih bacanja utakmicu odlučio Khris Middleton.

Antetokounmpo je utakmicu završio s 32 koša, devet skokova i šest asistencija. Nitko prije njega u povijesti NBA finala nije imao prosjeke veće od 30 koševa, 10 skokova, pet asistencija i 60% šuta iz igre.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!