Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet u suradnji s pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode jučer dvije osobe u Banjaluci – osoba M.B. iz Cetinja i liosobu M.M. iz Banjaluke. Kako se saznaje, radi se o Milošu Božoviću.

M.B. je lišeno slobode na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo „Teško ubojstvo“.
Osoba M.M. je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske učinio krivično djelo „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“.

Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj glok s izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu kojeg koristi  M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela, priopćeno je iz MUP-a RS.

O lišenju slobode osobe M.B. obaviješten je dežurni sudac suda BiH, a lišenje slobode lica M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske –  P.V. i G.R..

Kako saznaje N1 radi se o Predragu Vatrešu i Mladenu Milovanoviću zvanom “Mili”, inspektorima u različitim odjeljenima MUP-a RS.

Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika biće suspendovana, zaključuju u priopćenju.

Izvor:N1

error: Content is protected !!