Županijski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Vehbiju Umihanića (20) iz Srebrenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubojstva – priopćeno je iz Tužiteljstva Tuzlanske županije.

Umihanić je osumnjičen da je pola sata prije ponoći 16.07.2021. godine, nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku, kada su izašli van objekta i fizički se obračunali te obojica pali na pločnik, maloljetniku preklopnim nožem zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne ozljede opasne po život i to pet ubodnih rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne ozljede grudnog koša.

Oštećeni je nakon toga prevezen i hospitaliziran u UKC-u u Tuzli.

Pripadnici OKP PU Srebrenik su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u tijeku su i druge istražne radnje, priopćeno je iz županijskog tužiteljstva Tuzla. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!