Danas je u zgradi Kulturnog centra u Ljubuškom upriličeno potpisivanje ugovora s dobitnicima sredstava Grada Ljubuškog za projekte s područja kulture i sporta.

Grad Ljubuški je financijski podržao 27 projekata s područja kulture, te 23 projekta s područja sporta, te je danas gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić potpisao 177.000 KM vrijedne ugovore.

Uoči potpisivanja ugovora s dobitnicima, gradonačelnik Markotić je istaknuo kako je ovo prvi put da se dodjela sredstava vrši na temelju javnog natječaja.

„Po prvi puta ove godine smo proveli javni natječaj na koji su se mogle prijaviti udruge koje se bave kulturom i sportski klubovi s područja našeg grada i županije. Imali smo dosta prijavljenih. Hvala Bogu, imamo dosta sportskih klubova te udruga koje brinu o kulturi našeg grada i našim običajima. Na ovaj način pokušavamo na jedan transparentan način, koji je otvoren svima, omogućiti svima koji se bave sportom i kulturom da osiguraju sredstva za svoje projekte. Imali smo povjerenstvo koje je bodovalo i ocijenilo prijavljene projekte. Danas je bilo potpisivanje ugovora i brzo će ići isplata sredstava“, rekao je gradonačelnik Markotić.  

Ovakav način raspodjele sredstava iz proračuna zasigurno će olakšati rad klubova i udruga, poručio je on.

“Mislim da je dobro da udruge i sportski klubovi znaju da mogu računati na potporu Grada Ljubuškog, da znaju kolika je ta potpora i da ne ovise o ničijoj volji i molbama nego da mogu planirati svoje aktivnosti i projekte tijekom godine” pojasnio je Markotić i čestitao svim klubovima i udrugama na dosadašnjim aktivnostima te poželio uspjeh u daljnjem radu, provedbi projekata i ostvarenju svih zadanih ciljeva.

Među projektima s područja kulture koje je grad podržao nalaze se organizacija Jazz festivala, Ljubuškog karnevala, Smotra folklora u Studencima, nabava opreme za mažoretkinje, te opreme za Limenu glazbu Humac, Napretkovo ljubuško ljeto…

Dobitnike pogledajte OVDJE.

Na području sporta, potporu su dobili rukometaši, nogometaši, atletičari, šahisti, odbojkaši, karataši, tenisači, paraglideri…

Rezultate pogledajte OVDJE.

Gradonačelnik Markotić je poručio kako će se truditi da ubuduće ova potpora bude i veća.

„Uvjeren sam da će, kada ova pandemija prođe, u idućoj godini za kulturu i sport biti dodijeljen veći broj sredstava i da ćemo pomoći još veći broj udruga i klubova“, rekao je gradonačelnik.

U audiozapisu poslušajte što su za Radio Ljubuški rekli gradonačelnik Vedran Markotić, te u ime dobitnika Mirko Luburić iz Biciklističkog kluba Ljubuški i Jakov Begić, predsjednik Karnevalskog društva Prolog

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!