Na poziv Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) upućenog sudcima i tužiteljima da dobrovoljno daju suglasnost za objavu godišnjih osobnih financijskih izvještaja, veći broj nositelja pravosudnih funkcija je pozitivno odgovorio i dao suglasnost da se njihovi financijski izvještaji javno objave na web stranici VSTV-a BiH.

Poziv je poslat u cilju jačanja osobnog i profesionalnog integriteta nositelja pravosudnih funkcija, kao i jačanja ukupnog povjerenja javnosti u pravosuđe Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz VSTV-a.

Vijeće je objavio objavilo financijske izvještaje za 2020. godinu za 189 sudija i tužitelje koji su VSTV-u BiH dostavili pismenu suglasnost za objavljivanje i koji su dostupni na web stranici VIDEO u rubrici Aktivnosti/Finansijski izvještaji, kao i na linku: VIDEO

U osobnom financijskom izvještaju se, između ostalog, navode aktivnosti koje su nosioci pravosudnih funkcija obavili izvan dužnosti sudije, odnosno tužitelja, uključujući i iznose koje su naplatili za obavljanje tih dužnosti. Oni takođe sadrže i informacije o bračnom drugu i djeci s kojom žive u istom domaćinstvu.

-VSTV BiH pozdravlja odluku sudaca i tužitelja da dobrovoljno omoguće uvid javnosti u njihove financijske kartone, te vjeruje da će u narednom periodu sudci i tužitelji koji do sada nisu dali suglasnost za objavljivanje, donijeti odluku da se njihovi osobni financijski izvještaji javno objave – navode iz VSTV-a.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!